Lichamelijke Opvoeding

De lessen lichamelijke opvoeding worden door de turnleraar/turnlerares gegeven.

Voor turnpantoffels of sportschoenen en een turnbroekje (liefst in zwarte kleur) wordt door de ouders zelf gezorgd.

Deze uitrusting zit in een sportzak en blijft op school. Daarom is het aan te raden om alles te merken.

Aangezien de lessen lichamelijke opvoeding binnen het normale lessenrooster vallen, dienen de ouders schriftelijk te verwittigen wanneer hun kind niet kan deelnemen.

Zwemmen

De zwemlessen voor onze leerlingen zullen dit schooljaar gegeven worden door meester Daan in het Gaverbad te Onkerzele (Geraardsbergen).

Vanaf woensdag 27 oktober hebben de leerlingen van de 3de graad zwemles (8 beurten). De leerlingen van de 1ste graad starten de zwemles vanaf woensdag 9 maart 2022 (6 beurten). Voor de leerlingen van de 2de graad start de zwemles van woensdag 1 juni 2022 tot einde schooljaar. De planning zal vermeld staan in de schoolagenda.

Aan de ouders wordt gevraagd voor een passende baduitrusting te willen zorgen: zwembroek (geen bermudashort) voor de jongens, zwempak (geen bikini) voor de meisjes en badhanddoek.

Een badmuts is verplicht en kan op school aangekocht worden.

Het zwemonderricht is gratis voor de leerlingen van het zesde leerjaar.

Buitenschoolse sportactiviteiten

Op woensdagnamiddag neemt onze school ook vaak deel aan sportactiviteiten. Een ruime waaier van sportevenementen, aangepast aan de verschillende leeftijdsgroepen, wordt voorzien. De deelname aan deze activiteiten is nooit verplicht !  Wij winnen graag maar sportiviteit komt steeds op de eerste plaats.